Depozitele in lei si valuta ale populatiei si firmelor din Romania si-au continuat cresterea si in octombrie, pentru a saptea luna consecutiva, avansand cu 0,2% fata de septembrie, pana la 162,066 miliarde lei, pe fondul unei cresteri importante a economiilor in valuta.

Ritmul anual de crestere a depozitelor constituite de populatie si companii a urcat, in octombrie, la 15,2%, de la 11,2% cat era in septembrie.

Totusi, pe componenta in lei, depozitele bancare au scazut in octombrie cu 1,2% fata de finalul lui septembrie, pana la 99,4 miliarde lei. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, depozitele in lei au crescut cu 8,6%.

Economiile in lei ale populatiei au scazut cu 0,7% fata de luna anterioara, la 58,58 miliarde lei, iar depozitele companiilor s-au diminuat cu 1,8%, la 40,85 miliarde lei. Fata de octombrie 2008, depozitele in lei ale populatiei au avansat cu 17,2% (12,4% in termeni reali), iar cele ale firmelor s-au diminuat cu 1,7% (-5,8% in termeni reali).

Cititi mai multe despre depozitele in lei si valuta ale populatiei pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.