Incertitudinile din mediul politic si tensiunea de pe plan economic arunca din nou Romania in clasamentul celor mai riscante state din lume. Tara noastra reusise in trimestrul al treilea sa iasa din top 10, insa, in prezent, Romania ocupa pozitia a noua, cu cel mai ridicat pericol suveran.

In trimestrul al doilea, Romania era a noua cea mai riscanta tara din lume cu un indice al probabilitatii de default de peste 25%, potrivit companiei de informatii pe piata derivatelor finaciare de la CMA Datavision. Economistii CMA calculeaza aceasta probabilitate in baza primei de risc a unei tari, scrie Money.ro.

Caderea Guvernului Boc la inceputul lunii octombrie a urcat puternic prima de risc a Romaniei, iar tara noastra a reintrat in vizorul investitorilor ca una dintre cele mai riscante din lume. Acum, Romania figureaza pe locul 9 in topul CMA, cu un indice al probabilitatii cumulative de faliment de peste 18 procente. Fata de media pe trimestrul al treilea, prima de risc pe 5 ani a Romaniei a urcat cu aproape 40%, potrivit companiei financiare.

Dintre statele Uniunii Europene, Romania este depasita doar de Letonia si Lituania, care se afla locurile cinci si sapte in topul celor mai riscante state. Tara cu cea mai mare sansa de faliment, este Ucraina, cu un indice al probabilitatii de 61%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.