Salariul mediu din companiile de stat merge de la 715 pana la 3.100 euro, adica de 5 sau chiar de 7 ori mai mare decat salariul mediu pe economie.
Angajatii din cel putin 15 companii de stat au castiguri lunare medii brute de peste 715 euro (3.000 lei), adica aproape dublu fata de salariul mediu pe economie, care este in prezent de circa 442 euro, adica 1.860 lei, scrie ZF.

In topul castigurilor se afla angajatii Administratiei Romane a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), regia care raspunde de dirijarea traficului aerian in spatiul national, unde salariul mediu brut este de 13.000 lei/luna, adica peste 3.000 euro.

In ultimul an, firmele din mediul privat au ajustat puternic costurile pentru a supravietui crizei economice, trimitand in somaj mai bine de 100.000 de oameni, inghetand sau chiar reducand salariile, ceea ce a dus la o diferenta si mai mare intre remuneratia primita de unii bugetari si de angajatii companiilor private.

"Nu cred ca exista in sectorul privat nicaieri si in niciun domeniu un salariu mediu brut mai mare de 2.000 de euro. Poti intalni un asemenea salariu mediu in firmele care au doi-trei angajati, dar nici intr-un caz nu este o situatie de intalnit in companiile mari", spune Ana Glavce, manager de resurse umane al TNT Romania, unul din primii jucatori de pe piata de curierat.

Mai multe detalii gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.