Compania Disney a fost data in judecata de familia celui care l-a facut faimos pe Winnie the Pooh in SUA, din cauza unor drepturi de autor neplatite, a caror valoare totala nu a fost facuta publica.
In 1931, creatorul popularului ursulet galbui, AA Milne, a semnat o intelegere cu Stephen Slesinger, in urma careia Winnie the Pooh a fost imbracat cu un tricou rosu. Peste 30 de ani, compania Disney a primit licenta pentru marca Winnie the Pooh, tranzactia fiind urmata de lansarea unei serii de filme, show-uri de televiziune, carti si jucarii, scrie NewsIn.

Procesul aflat acum pe rol in SUA a fost intentat de familia lui Slesinger, care pretinde ca Disney ar avea o suma de bani castigata de pe urma vanzarilor, pe care o tine ascunsa.

Purtatorul de cuvant al companiei, Michelle Bergman, a declarat ca problema a fost rezolvata in luna septembrie, cand un judecator a decis ca Disney detine licenta pentru personajele Pooh. Acest lucru face ca actiunea legala ulterioara a familiei sa fie derutanta, adauga purtatorul de cuvant.

"Am fost mereu constienti ca o parte din drepturile pe care le-am obtinut sunt inca sub incidenta drepturilor de autor", spune Bergman.

Avocatul reclamantilor a precizat ca, daca Disney nu va plati banii solicitati, i-ar putea fi revocata licenta pentru Winnie the Pooh.

"Desi judecatorul a stabilit ca Disney detine licenta, inca ne sunt datorate cateva sute de milioane de dolari. Nu stim exact despre ce suma este vorba deoarece comtabilitatea Disney este cea a Hollywood-ului", spune purtatorul de cuvant al familiei Slesinger.

In 1983, Disney si familia Slesinger si-au reinnoit intelegerea privind licenta pentru televiziune, potrivit careia compania retine 98% din drepturile la nivel mondial, iar Slesinger primeste 2%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.