O parte din universitatile de stat si private din Romania, autorizate sa functioneze de Ministerul Educatiei, evita sa-si publice, fie pe propriul site, fie pe portalul Ministerului de Finante, rezultatele financiare aferente anului 2008.
Nicio institutie de invatamant superior de stat din cele 56 cate exista in Romania, nu si-a publicat cifrele financiar-contabile pe site-ul Ministerului de Finante, in vreme ce 7 din 28 de universitati/institute particulare acreditate au omis sa faca acest lucru, scrie Wall-Street.

Din acest punct de vedere, universitatile, indiferent daca sunt de stat sau private, se afla in legalitate, intrucat legea nu obliga institutiile de invatamant superior sa-si prezinte rezultatele financiare pe site-ul Ministerului de Finante. In schimb, universitatile trebuie sa faca vizibila activitatea financiara pe propria pagina de Internet.

Din informatiile mele, ceea ce trebuie sa facem este sa trimitem rezultatele financiare anuale catre Ministerul Educatiei, precum si sa le afisam pe propriul site”, a declarat Gheorge Rosca, rectorul Academiei de Studii Economice (ASE) Bucuresti.

ASE-ul, una din cele mai prestigioase institutii de invatamant superior de stat din Romania, a avut venituri de 69,5 miloane de euro si cheltuieli de 68,5 milioane de euro anul trecut, potrivit informatiilor de pe site-ul propriu.

Daca ASE-ul isi face datoria si-si anunta cu o precizie aproape elvetiana situatia financiara, Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB) nu si-a mai actualizat datele financiare de pe site-ul universitatii din martie 2008.

Insa se poate si mai rau, in cazul altor institutii de invatamant superior, nu exista niciun fel de transparenta a cifrelor.

Mai multe informatii pe acest subiect gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.