Criza economica ce a inghitit intreaga lume a dus la, printrea altele, si la reducerea programul saptamanal de lucru pe piata muncii din Romania.
Angajatii din Romania au muncit in trimestrul doi in medie cu 0,3 ore pe saptamana mai putin decat in trimestrul doi din 2008, ca urmare a crizei economice, care a dus la restrangerea activitatilor, in timp ce programul de lucru s-a redus pe ansamblul UE cu 0,7 ore/saptamana, scrie Wall-Street.

Astfel, in perioada mentionata angajatii full-time au lucrat in medie cu 0,7 ore mai putin pe saptamana in UE, respectiv cu 0,8 ore pe saptamana in zona euro.

Romanii au lucrat, in medie, 41,1 ore pe saptamana in trimestrul al doilea din acest an, potrivit datelor publicate de biroul european de statistica, fata de 40,3 ore/saptamana in UE, respectiv 40 ore/saptamana in zona euro.

In trimestrul II din 2008, numarul orelor lucrate de angajatii full-time crescuse cu cate 0,3 ore pe saptamana atat in UE, cat si in zona euro, fata de 2007. In Romania, se inregistrase, in schimb, o scadere de 0,2 ore/saptamana in intervalul mentionat.

In trimestrul II din 2009, numarul orelor lucrate saptamanal de angajatii full-time a scazut in 24 din cele 27 de state membre, cele mai mari diminuari ale timpului de munca fiind inregistrate in Estonia, cu 1,5 ore pe saptamana, Austria, Slovacia si Finlanda, cu cate 1,4 ore pe saptamana, Germania si Suedia, cu cate 1,3 ore pe saptamana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.