Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a declarat in plenul Parlamentului, ca instabilitatea politica duce la majorarea nevoilor de finantare ale Romaniei. Suma la care s-ar putea ridica acestea, pana la sfarsitul anului, este de cinci miliarde euro.
"Daca reformele cheltuielilor publice s-ar derula la timp, conform programului fiscal pe anul 2009, statul roman ar avea nevoie de aproximativ 3,5 miliarde de euro pana la sfarsitul acestui an, adica pentru mai putin de doua luni. Amanarea reformelor face ca nevoile de finantare ale statului roman sa creasca catre 5 miliarde de euro pentru aceeasi perioada, in conditiile in care nici Uniunea Europeana, nici Fondul Monetar International nu vor mai acorda transele. Iata cum, in estimarea noastra, instabilitatea politica determina cresterea costului statului roman cu aproape 1,5 miliarde de euro", le-a spus Croitoru parlamentarilor, citat de Wall-Street.

El a mai spus ca inexistenta unui Guvern intarzie "cuplarea economiei" Romaniei la trendurile de crestere ce se manifesta deja pe marile piete.

"Este nevoie de vointa politica pentru instalarea unui Guvern functional, vointa pe care va invit sa o exercitati", a mai declarat Croitoru.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.