Aproximativ 56.000 de romani au fost trimisi in somaj si 26.000 de firme si-au incetat activitatea ca urmare a introducerii impozitului minim, fapt care a condus la pierderi de 100 mil. lei la bugetul de stat.
"Comisia Nationala de Prognoza ne-a prezentat la Ministerul Finantelor Publice o statistica din care reiese ca din cele peste 112.000 de firme care si-au suspendat activitatea dupa noua luni, 26.000 erau active. Prin inchiderea acestor fime, 56.000 de persoane au fost direct afectate. Am facut un calcul pornind de la ideea ca aceste persoane ar fi avut un salariu de 300 de lei, iar impozitul minim pentru acestea este de 200 lei. Prin neincasarea acestor impozite, statul a pierdut 100 de milioane de lei", a declarat vicepresedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Florea Parvu, potrivit NewsIn.

Acesta a subliniat ca impozitul trebuie eliminat, si daca va fi inlocuit cu impozitul forfetar nici acesta nu va avea un efect benefic, ci dimpotriva.

Potrivit dalelor ONRC, in perioada ianuarie-septembrie 2009, la nivelul intregii tari, 112.893 de societati comerciale si-au suspendat activitatea, de 12 ori mai mult decat in perioada similara a anului trecut, dizolvarile voluntare au crescut cu 472%, iar radierile voluntare, in aceeasi perioada, au crescut cu 173%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.