Tuca Zbarcea & Asociatii a devenit firma de avocatura cu cel mai mare punctaj din Europa Continentala, conform celui mai recent raport al "Financial Times Innovative Lawyers".
Tuca Zbarcea & Asociatii a devenit firma de avocatura cu cel mai mare punctaj din Europa Continentala, conform celui mai recent raport al "Financial Times Innovative Lawyers", se arata intr-un comunicat.

Pus sub semnul crizei economice si financiare mondiale care a afectat si profesia juridica, raportul Financial Times "analizeaza un an istoric, in care evenimentele de dupa colapsul Lehman Brothers au schimbat definitiv fata pietei avocaturii de business".

Editia 2009 a FT Innovative Lawyers a investigat metodele prin care casele de avocatura au contracarat efectele crizei, atat pe plan intern, cat si in relatiile cu clientii.

Pentru al treilea an consecutiv, Romania a fost reprezentata in elita juridica europeana alaturi de nume sonore precum Clifford Chance, Freshfields, Allen & Overy, Eversheds, DLA Piper, Linklaters, Slaughter and May.

In baza punctajului ponderat si a celor 288 de puncte obtinute in total, Tuca Zbarcea & Asociatii a intrat pe prima pozitie in clasamentul Firmelor de Avocatura din Europa Continentala. Pe celelalte locuri s-au clasat spaniolii de la Garrigues, italienii de la Portolano Colella Cavallo, irlandezii de la Arthur Cox, spaniolii de la Cuatrecasas, cu scoruri variind intre 18 si 240 de puncte.

Conform analistilor Financial Times, "Tuca Zbarcea & Asociatii din Romania a reactionat rapid, dezvoltand si implementand, inca de la primele semne ale recesiunii globale, un program anti-criza in baza unei strategii coerente".

De asemenea, in indexul general FT Law 50 al celor mai inovatoare 50 de case de avocatura din intreaga Europa, Tuca Zbarcea & Asociatii ocupa locul al 7-lea, fiind singura firma din Europa de Est inclusa in top 10. Este pentru prima data cand, intr-un clasament international, o societate de avocati din Romania si din Europa de Est figureaza in imediata apropiere a firmelor din Magic Circle.

Conform declaratiilor reprezentantilor Financial Times, au fost analizate 600 de candidaturi iar casele de avocatura cu cele mai bune rezultate au fost incluse in clasamentul FT Law 50 - al celor mai inovatoare 50 de firme din Europa.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.