In conditiile in care veniturile bugetare sunt in continua scadere, iar cheltuielile nu sunt taiate, o ultima solutie pe care o mai are guvernul Romaniei este ca de la 1 ianuarie 2010 sa aplice o cota a TVA majorata, cel mai probabil la 21%, dupa cum estimeaza specialistii in fiscalitate consultati de Wall-Street.
Desi guvernul a aprobat ieri seara o modificare la Codul Fiscal ce vizeaza eliminarea unor accize, nu sunt excluse schimbari privind cota TVA.

Consumul va scadea si mai mult in prima parte a lui 2010


Daca banii de la buget sunt tot mai putini, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea si chiar si presedintele Romaniei, Traian Basescu, au declarat ca se gandesc si la o majorare a cotei TVA in 2010, mai mult decat la o crestere a impozitului pe profit.

“Este foarte posibil ca, incepand cu anul viitor, cota TVA sa fie majorata, pentru ca niste surse trebuie sa existe la buget. Cel mai probabil cota va fi majorata pana la nivelul de 21%, de la 19%, cat este in prezent”, a declarat, pentru Wall-Street, avocatul Dinu Petre (foto), partener la casa de avocatura Cunescu, Balaciu si Asociatii.

Totusi, avocatul subliniaza ca, desi cota de TVA se va majora, baza de impozitare se va restrange intrucat consumul va scadea si mai mult in prima parte a lui 2010, iar in aceste conditii efectele unei majorari a cotei TVA sunt discutabile.

Ionut Popescu: Intre cota unica si TVA as recomanda majorarea TVA


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.