Primaria Capitalei va da circa 1,6 milioane de lei (aproape 400.000 de euro) firmei care va supraveghea lucrarile de consolidare a sediului din bd. Regina Elisabeta, licitatia urmand sa aiba loc pe 2 noiembrie, potrivit unui anunt postat pe site-ul guvernamental de licitatii publice.
Contractul cu firma castigatoare va fi incheiat pe cinci ani - doi vor acoperi perioada de executie a lucrarilor, iar ceilalti trei ani, perioada de garantie, informeaza NewsIn.

Firma castigatoare va monitoriza, printre altele, stadiul lucrarilor si calitatea acestora.

Lucrarile de consolidare a sediului Primariei Capitalei se vor desfasura numai la subsolul cladirii, prin metoda izolarii seismice, se arata in studiul de fezabilitate. Structura cladirii va fi rigidizita prin doua centuri care vor avea rolul de a sustine imobilul si de a prelua undele seismice.
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, si predecesorul sau, Adriean Videanu, au avut viziuni diferite cu privire la consolidare.

Videanu a declarat, in timpul mandatului sau, ca lucrarile nu vor afecta activitatea Primariei Capitalei, solutia tehnica pentru punerea in siguranta a imobilului permitand acest lucru. "Consolidarea se va face prin metoda izolarii seismice a bazei cladirii, care afecteaza doar subsolul primariei", spunea Videanu.

Oprescu a spus, inca de la instalarea in functie, ca solutia lui Videanu nu este fezabila, deoarece activitatea administrativa nu poate continua in timpul lucrarilor, iar costurile sunt foarte mari. "Din experienta pe care o am de la Spitalul Municipal, stiu ca nu se poate lucra in timp ce se consolideaza o cladire. Solutia propusa este una japonezo-americana, care costa foarte mult si nu pot fi de acord cu ea", a spus Oprescu.

In cele din urma, solutia pe care se va merge este cea a izolarii seismice a subsolului, insa Oprescu insista ca activitatea primariei sa se desfasoare, pe durata lucrarilor, intr-o alta cladire. Aceasta ar urma sa fie un imobil situat pe Splaiul Independentei, langa intrarea in Universitatea Politehnica, unde edilul-sef al Capitalei nu vrea sa plateasca mai mult de 200.000 de euro pe luna pentru chirie.

Lucrarile de consolidare a sediului Primariei Capitalei ar urma sa coste, conform studiului de fezabilitate, 53,47 milioane lei. Calculele care au condus la aceasta suma au fost facute insa in 2006, la un curs al euro de 3,5 lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.