Liderul PSD, Mircea Geoana, a prezentat, in urma unei intalniri cu reprezentantii BNR, ai Asociatiei Oamenilor de Afaceri si a Asociatiei Bancilor din Romania, o serie de masuri financiar-bancare, similare celor luate in Italia, pentru suspendarea platii creditelor si aplicarea unor facilitati.
Geoana a invocat masurile luate de Asociatia Bancilor din Italia, impreuna cu Asociatia Oamenilor de Afaceri din Italia si institutiile guvernului italian, in ceea ce priveste suspendarea platii creditelor la banci, dar nu si a dobanzii aferente, relateaza Wall-Street. [Geoana se intoarce: 25.000 de euro pentru romanii care revin in tara]

Iata care sunt masurile propuse de liderul PSD:

  • Suspendarea pentru o perioada de 12 luni a platii imprumutului principal catre banci pentru imprumutul pe termen mediu si lung;

  • Suspendarea pe o perioada de la 6 pana la 12 luni a imprumutului pentru operatiuni legate de leasing. "Va fac precizarea ca in Italia se suspenda pe o perioada temporara plata principalului, cum se numeste in termeni bancari, dar se continua plata dobanzii aferente", a explicat Geoana.

  • Prelungirea duratei maxime de plata a datoriilor restante, din Legea insolventei. "Astazi, in Romania la 90 de zile, conform Legii insolventei, o firma in dificultate este executata de catre stat si evident de catre bancile comerciale. In Italia s-a mers de la 180 la 270 de zile. Propunerea noastra ar fi sa se mearga de la 90 la 180 de zile, termen in care o firma sa nu fie executata de catre stat sau de catre banci, sa fie cu titlu exceptional de 12 luni pana cand vom intra speram intr-o faza de relansare economica", a explicat presedintele Senatului.

  • Prelungirea finantarii pe termen scurt, pana la 270 de zile, astfel incat sa poata sa existe capital pentru operatiunile curente ale firmei. '"Eligibili pentru aceasta initiativa sunt IMM-urile, cu mai putin de 250 de salariati, cu o cifra de afaceri de 50 de milioane de euro anual si active totale de 25 de milioane de euro", a spus Geoana.

Mai multe detalii gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.