Cu 7.078 de lei pe luna, adica aproape 1.700 de euro, timisoreanul Mircea Ionescu (53 de ani) este romanul care primeste cel mai mare ajutor de somaj. Ionescu a fost directorul Romtelecom Timis, de unde primea un salariu lunar de aproximativ 66.000 de lei, adica peste 15.000 de euro pe luna.
Potrivit Business Standard, compania l-a inclus in programul de restructurare, iar din aprilie, fostul director a inceput sa primeasca ajutor de somaj proportional cu veniturile din ultimul an de activitate. Daca nu isi va gasi de lucru pe un post corespunzator studiilor si pregatirii profesionale, Ionescu va primi ajutor de somaj pana in iulie 2010.

Contactat de Business Standard, cel mai bine platit somer din Romania a spus ca este, deocamdata, in cautarea unui loc de munca. “Dar este aproape imposibil. Pentru comunicatii, piata este moarta. Ati vazut ca a plecat si domnul Bedros (fostul director Alcatel Romania, companie localizata in Timisoara, si care a parasit firma dupa ce a condus-o timp de 18 ani - n. red.)”.

Oficialii Romtelecom au reactionat prompt, infirmand in mod categoric suma de "peste 15000 de euro pe luna" publicata de Business Standard.


"Am platit mult, este normal sa primesc mult"


Chiar daca in 2008 averea lui Ionescu a fost estimata la 11 milioane de euro, acesta spune ca nu are acum venituri si trebuie sa primeasca ajutorul de somaj.

Potrivit Adevarul, fostul director al Romtelecom Timisoara spune ca indemnizatia de 7.000 de lei pe care o incaseaza se datoreaza contributiilor mari din perioada lucrata. Conform acestuia, au existat luni in care a platit si 20.000 de euro impozite pe venituri, atunci cand obtinea prime sau bonusuri speciale.


Societatile vechi nu-i aduc profit


"Legea spune ca este o asigurare. Cine cotizeaza mult poate sa primeasca inapoi si mai mult. Dar eu nu cred, sincer, ca am cea mai mare indemnizatie. Cunosc directori din Bucuresti, de la companii multinationale, care au plecat in somaj dupa ce au avut salarii mult mai mari decat mine", a declarat Ionescu, citat de Adevarul.

Acesta a mai explicat ca nu se poate angaja o perioada mai lunga de timp. "Exista un contract care stipuleaza ca nu pot sa lucrez o perioada mai lunga intr-o companie cu obiect de activitate similar. Daca voi incalca aceasta clauza, voi pierde o suma importanta pe care compania o va acorda la finalul perioadei. Nici daca cineva mi-ar oferi un post, nu pot sa lucrez pentru ca as pierde foarte mult", a mai explicat somerul timisorean. Acesta a spus ca, momentan, nici el si nici sotia lui nu au venituri, pentru ca societatile vechi pe care le detin nu sunt pe profit, iar cele aflate in faza incipienta nu fac bani.


Citeste mai multe despre afacerile fostului director al Romtelecom pe Adevarul.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.