Primul ministru Emil Boc a declarat ca, incepand cu ultimul trimestru al acestui an, caderea economica va fi oprita, urmand ca, din ianuarie 2010, Romania sa cunoasca o usoara crestere economica.
"Fara bani injectati in economie, fara bani injectati in infrastructura, fara bani injectati in investitii nu vom putea pregati relansarea economica a tarii. Ori, eu cred ca, incepand cu trimestrul 4 al acestui an, vom opri caderea economica si vom incepe practic, in trimestrul 1 al anului 2010, o usoara crestere economica. Sunt cateva conditii ca acest lucru sa se intample", a afirmat premierul, citat de Wall-Street.

Conditiile de care vorbeste Emil Boc sunt:

  • Continuarea investitiilor "masive" in infrastructura, "de la cea rutiera, la reabilitatarea termica a blocurilor, din domeniul agriculturii, din educatie";
  • Bancile trebuie sa dezghete "definitiv" conditile de creditare, "pentru IMM-uri, pentru investitori";
  • Absorbtia fondurilor europene, este in continuare esentiala pentru relasarea economiei, "chiar daca au mai aparut unele obstacole si mai apar";

Acesta a adugat ca rectificarea bugetara va tine cont de prioritatea absoluta a Guvernului de a aloca 20% din buget pentru investitii. Totodata, premierul a mai vorbit despre necesitatea reformei administrative a statului roman, care nu a fost facuta in ultimii 20 de ani.

Mai multe detalii gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.