Cadrele didactice din invatamantul preuniversitar ar putea castiga intre 1,6 si 4 salarii minime pe economie, iar profesorii universitari - intre 5,25 salarii minime si 7,6 salarii minime, odata cu intrarea in vigoare a Legii salarizarii, au anuntat liderii sindicali din invatamant.
"Din calculele facute de noi rezulta de la anul ca vom avea salarii mai mici fata de cele actuale cu 20%, iar cadrele didactice din sistemul preuniversitar vor avea coeficieti cuprinsi intre 2 si 4 si chiar mai mici, adica suntem la baza piramidei de salarizare. Daca se majoreaza salariul minim anul viitor cu 25%, asa cum a anuntat ministrul Muncii, vom ramane cu exact aceleasi salarii. Vom discuta sa vedem cum vom reactiona in perioada urmatoare", a declarat presedintele Spiru Haret, Gheorghe Izvoranu, citat de NewsIn.[Marea restructurare: Harta disponibilizarilor din ministere]

In ceea ce priveste cati bugetari vor fi afectati de aceasta reducere a coeficientilor din grila de salarizare, secretarul general al FSLI, Liviu Pop, a precizat aproximativ 25% din personalul care lucreaza in sistemul bugetar va avea salarii mai mici, relateaza Wall-Street.

"Cu siguranta vom asista la actiuni de protest in urmatoarea perioada. Nu putem fi de acord ca angajatii din invatamant sa aiba salarii mai mici decat cele din prezent. Vom fi afectati chiar daca nu vor scadea salariile, intrucat veniturile din invatamant nu vor mai creste ani buni pana se va ajunge sa ne incadram in noua grila", a spus Pop.

Mai multe detalii gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.