Orasele care depind de o singura companie sau care nu au capacitatea de a atrage investitori, precum si cele cu o rata a somajului foarte ridicata ar trebui ocolite de candidatii aflati in prezent in cautarea unui loc de munca, potrivit specialistilor in resurse umane consultati de Wall-Street.
De la inceputul anului, cele mai multe disponibilizari au avut loc in judetele Vaslui si Mehedinti, unde rata somajului a depasit 11% in iulie, cu peste patru procente fata de media nationala. Comparativ cu iunie, rata somajului din Vaslui a inregistrat o scadere usoara, de la 12,1% la 11,2% in iulie, in vreme ce in Mehedinti somajul a crescut cu 0,6% in iulie, informeaza Wall-Street.

“Daca ar fi sa aleg acum un loc de munca, as cerceta putin inainte istoria economica din ultimii ani a orasului catre care as vrea sa ma indrept. Eu nu m-as muta, de exemplu, in Vaslui, unde am avut constant cea mai mare rata a somajului din Romania in ultimii ani, ceea ce inseamna ca orasul nu a fost luat in seama pentru niciun fel de investitie, romaneasca sau straina. Nu mi-as cladi sperante prea mari in privinta viitorului nici intr-un oras din judetul Mehedinti, al doilea ca rata a somajului din Romania, sau in orasele din sudul tarii. De exemplu, in Teleorman”, afirma Florin Ochiana, HR operations manager la firma de recrutare Lugera & Makler.

Reducerile de personal operate de la inceputul anului in sectorul privat au crescut rata somajului la 6,3% in iulie, maximul ultimilor ani, dupa ce, in iunie, rata somajului a atins pragul de 6%.

Astfel, numarul total al somerilor a depasit 572.000 de persoane la sfarsitul lui iulie, potrivit datelor inregistrate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Harta crizei




Acceseaza Wall-Street.ro pentru ultimele informatii legate de criza economica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.