Productia industriala, ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut in iunie cu 8,9% fata de aceeasi luna din 2008, pe fondul diminuarii drastice a activitatii din sectoarele extractiv si de prelucrare, a anuntat Institutul National de Statistica (INS).
Productia industriala a scazut in iunie pentru a noua luna la rand, insa declinul s-a temperat, dupa varful de scadere inregistrat in decembrie 2008, scrie Wall-Street, citand NewsIn.

Astfel, productia industriala s-a redus cu 3% in octombrie 2008, fata de aceiasi luna din 2007, cu 11,5% in noiembrie, cu 18% in decembrie, cu aproximativ 12% in primele trei luni din 2009. In aprilie, productia industriala s-a diminuat cu 9,5% fata de aceeasi luna din 2008, iar in mai cu 9,8%.

Productia din industria extractiva s-a redus cu 19% in iunie fata de luna similara a anului trecut, iar cea din industria prelucratoare a scazut cu 9,2%. Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat s-a micsorat cu 4,3%.

Restul articolului il gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.