Romania va contribui in acest an cu peste un miliard euro la bugetul Uniunii Europene (UE), insa cere numai 30 milioane euro din fondurile structurale pentru plata proiectelor derulate in 2009 prin programe operationale sectoriale, a declarat o sursa din cadrul Comisiei Europene.
"Cererile de plata intermediare pe care autoritatile romane le-au prevazut ca le vor plati beneficiarilor in acest an si pentru care vor cere rambursari Comisiei se ridica la doar 116 milioane euro, din care 86 milioane euro sunt prin fonduri Jeremie. Asadar, numai 30 milioane euro sunt sume de achitat pentru proiecte concrete", a precizat sursa citata, potrivit Wall-Street.

Programul Jeremie este un instrument al UE destinat sprijinirii IMM-urilor pentru accesul la fonduri cu capital de risc, iar Romania are alocate, in cadrul acestei initiative, 100 milioane euro.

Potrivit datelor CE, suma de 116 milioane euro corespunde estimarilor oficiale de plata anuntate de Ministerul Finantelor pentru ansamblul programelor pentru care Romania poate primi fonduri structurale, respectiv mediu, tranporturi, dezvoltare regionala, cresterea competitivitatii economice, dezvoltarea resurselor umane si asistenta tehnica.

Guvernul Romaniei si-a stabilit ca prioritate pentru acest an absorbtia cat mai multor fonduri comunitare.

Mai multe detalii aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.