Premierul Emil Boc a declarat ca doreste prin mecanismul garantiilor guvernamentale sa sustina productia interna agroalimentara, astfel incat Romania sa devina o tara exportatoare de produse agroalimentare si sa nu mai fie in situatia din prezent, in care importa 70% din aceste produse.
"Asta inseamna ca trebuie sa punem la punct un mecanism prin care, utilizand garantiile, sa incurajam productia romaneasca de produse agroalimentare, pentru ca fiecare roman este revoltat cand merge in supermarket. Am discutat cu multi procesatori si spun ca 70% din productia pe care o proceseaza vine din export. Oare nu are Romania capacitatea sa aiba carne de pasare, carne de porc, legume din productie interna sa le ofere romanilor? Trebuie sa stam cu mana intinsa pentru productia de afara? Cred ca utilizarea mecanismului garantiilor guvernamentale este o chestiune de interes national", a spun premierul, potrivit NewsIn.

Premierul Emil Boc a efectuat, sambata, o vizita in judetul Valcea, unde s-a intalnit cu autoritatile locale. Tot sambata, premierul se va intalni la Slatina si cu autoritatile locale din Olt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.