Elena Udrea a declarat joi, ca principala sa tinta ca ministru al turismului, este ca pana la finalul mandatului, turismul sa reprezinte 6,7-7% din produsul intern brut (PIB) al Romaniei.
"In prezent, aportul turismului la Producul Intern Brut este de 3%", a declarat ministrul turismului, Elena Udrea, potrivit Wall-Street.

Conform acesteia, ministerul isi propune sa creasca numarul locurilor de munca din turism cu 100.000, masura binevenita in conditiile in care rata somajului din Romania este aproximativ 6%, si sa creasca numarul turistilor straini cu cel putin 15%. Acest lucru este posibil, avand in vedere potentialul turistic ridicat al Romaniei, insa numai in conditiile in care preturile vor scadea preponderent cu cresterea calitatii.

Zilele trecute, in urma unei invitatii facute de Elena Udrea in cadrul Bursei Internationale de Turism de la Berlin din martie, reprezentantii celei mai mari agentii de turism din Europa, compania germana TUI, au vizitat litoralul romanesc in vederea reintroducerii Romaniei in catalogul TUI. [Romania, din nou in cataloagele TUI?]

Daca decizia reprezentantilor TUI va fi una pozitiva, cu siguranta numarul turistilor straini care ne vor vizita tara, va fi mult mai mare. Acesta, plus faptul ca pretul de inchiriere al plajelor a scazut pana la 2 euro/mp, sunt doi factori care pot face din tinta doamnei Udrea una realizabila.

Pretul pentru inchirierea plajelor de pe litoralul romanesc a scazut cu 7 euro de la 9 euro/mp, in urma eliminarii intermediarilor. Ministrul turismului, spera ca efectele acestei scaderi de pret se vor regasi si in preturile de cazare.

"Metrul patrat de plaja este inchiriat acum la pretul de doi euro, direct de la Directia Apelor Dobrogea Litoral (DADL), fata de noua euro cu cat era inchiriat inainte de catre administratorii plajelor si intermediari. Sper ca aceasta diferenta sa se regaseasca in pretul platit de turisti la cazare", a declarat joi (n.r. 16 iulie 2009) ministrul turismului.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.