Presedintele Traian Basescu a facut o prezentare a situatiei din Romania in fata oamenilor de afaceri cehi, precizand ca exista o recesiune economica in Romania, dar ca nu se pune problema intarzierii sau neplatii pensiilor sau salariilor.
In cadrul unei intruniri cu mediul de afaceri din Cehia, Traian Basescu le-a prezentat acestora o serie de indicatori economici, explicandu-le ca este foarte probabil ca in trimestrul II al anului 2009 sa existe o continuare a cresterii economice negative, "ceea ce oficial se traduce prin recesiune". Seful statului a mai adaugat ca in cel de-al doilea trimestru cresterea economica negativa "nu va fi mica", fiind estimata la 6,5-7% din PIBrelateaza Wall-Street, citand NewsIn.

Totodata, Basescu a mai amintit de rata somanjului, adusa de scaderea productiei industriale, a sectorului de constructii si a reducerii consumului populatiei, la aproximativ 6%; de acordul de 19,95 miliarde de euro cu FMi care a "generat un flux de bani catre banci" si de parametri de fiscalitate: taxa unica de 16% si TVA-ul de 19%.

Traian Basescu i-a indrumat pe oamenii de afaceri cehi sa investeasca in agricultura si agroturism, doua sectoare cu potential din economia Romaneasca, si le-a sugerat ca sursa de finantare, accesarea la fondurile europene. Intrebarea este cum vor reusi afaceristii cehi sa acceseze fondurile de la Uniunea Europeana daca romanii nu reusesc sa o faca, astazi nemafiind o problema lipsa managerilor de proiect, si cum isi vor vinde produsele agricole cand TVA-ul la alimente este unul dintre cele mai ridicate din Europa?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.