Peste 58% dintre IMM-uri considera ca mediul de afaceri romanesc, in situatia actuala, nu este propice pentru dezvoltarea afacerilor, potrivit datelor prezentate in "Carta alba a IMM-urilor din Romania 2009".
Ce este si mai rau, efectele crizei economice si ale impozitului forfetar, se pare ca nu se vor intinde doar in 2009, ci si in 2010, se mai arata in "Carta alba a IMM-urilor din Romania 2009". Astfel, 58% dintre mici-intreprinzatori considera stanjenitoare evolutia mediului economic romanesc in perioada actuala, in timp ce doar 17% vad piata ca fiind una favorabila IMM-urilor, noteaza Wall-Street, citand NewsIn.

"Daca comparam aceste perceptii cu cele din anii anteriori (de exemplu mediul era apreciat ca fiind favorabil afacerilor la nivelul anului 2008 in 51,61% firme, iar in 2007 in 42,91% dintre intreprinderi), putem spune ca tot mai multi intreprinzatori sau manageri din IMM-uri sunt nemultumiti de mediul in care isi desfasoara activitatea, situatie care se datoreaza crizei economice interne si internationale inceputa la sfarsitul anului 2008", se arata in Carta alba a IMM-urilor.

Situatia actuala in care se gasesc IMM-urile este deosebit de nefavorabila Romaniei, stiut fiind faptul ca micii intreprinzatori sunt "motorul" oricarei economii. Totodata, in calitate de principali reprezentanti ai clasei de mijloc, micii intreprinzatori au o contributie majora in procesul de integrare (economica) in Uniunea Europeana, ceea ce pentru Romania echivaleaza cu atingerea unui nivel de trai mai ridicat intr-un timp mai scurt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.