Ca si alte sectoare din mediul de business autohton, segmentul companiilor conduse de femei a fost afectat de criza economica, chiar daca acest domeniu s-a dezvoltat ca urmare a implementarii unor solutiii si programe concrete.
Daca nu se poate afirma ca stilul de leadership al femeilor este bun si cel al barbatilor rau sau invers, putem insa discuta despre avantaje si dezavantaje in ambele situatii, relateaza Wall-Street.

Un studiu realizat de Tom Peters Company si prezentat anul trecut la conferinta „Think Positive”, organizata de Human Invest, a aratat ca organizatiile conduse de femei prezinta urmatoarele avantaje:

  • au o cultura orientata spre oameni;
  • in aceste companii, exista o aliniere la nivel de strategie pe orice treapta ierarhica;
  • in urma investitiilor, inregistreaza venituri (n.r. ROI, Return of Investment) cu 35 pana la 60% mai mari decat restul companiilor.

Un stil de leadership eficient, in opinia noastra, ar trebui sa combine ambele stiluri. O orientare spre actiune care sa ajute compania sa raspunda la schimbarile pietei, dar in acelasi timp si o dorinta de a genera consens prin intermediul comunicarii, pentru a crea un mediu de lucru eficient si placut pentru angajati”, a conchis Alexandru Gehorghe, reprezentant marketing al Human Invest, unul din principalii jucatori de pe piata locala de training.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.