Guvernul se reuneste duminica, de la ora 21:00 in sedinta extraordinara pe tema proiectului Nabucco, in contextul in care premierul Emil Boc participa luni, la Ankara, la ceremonia semnarii Acordului interguvernamental pentru construirea gazoductului.
Potrivit unor reprezentanti ai Executivului, sedinta va avea loc la ora 21:00, iar in cadrul acesteia va fi adoptat un memorandum prin care premierul Emil Boc va fi mandatat sa semneze acordul interguvernamental in locul presedintelui Traian Basescu, relateaza NewsIn.

Prim-ministrul Emil Boc va participa, luni, la Ankara, la ceremonia semnarii Acordului interguvernamental pentru construirea gazoductului Nabucco si a Declaratiei politice comune a celor cinci state angajate in proiect. Potrivit unui comunicat remis vineri de Guvern, premierul "va sustine pozitia oficiala a Romaniei, ca stat angajat in realizarea proiectului Nabucco, atat in calitatea sa de membru al UE, dar si in cadrul relatiilor bilaterale cu statele de tranzit si furnizoare".

Acordul interguvernamental va fi semnat si de catre reprezentantii Austriei, Bulgariei, Ungariei si Turciei.

Seful Executivului va avea intrevederi bilaterale cu premierul turc Recep Tayyip Erdogan si cu emisarul special al SUA privind problematica securitatii energetice in Eurasia, Richard Morningstar.

Din delegatia care va reprezenta Romania la Ankara mai face parte si ministrul Economiei, Adriean Videanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.