Business 8 Iulie 2009 20:57
Dupa vanzarea pachetului de 25% pe care il mai detinea la Rompetrol, Dinu Patriciu desi nu mai este actionar, va ramane in componenta consilului director al companiei. In locul lui, la carma Grupului, vine fostul director general adjunct, Saduokhas Meralyiev.
Wall-Street anunta insa ca aceasta nu este singura noutate, atat benzinariile Rompetrol cat si Holdingul Rompetrol, urmand a-si vor schimba denumirea in urma unui proces de rebranding.

In loc de Rompetrol, noile benzinarii si cele care vor fi modenizate isi vor schimba numele in Litro. Rompetrol detine in Romania peste 450 de benzinarii, al caror logo este o floarea-soarelui.

A fost o decizie a managementului, bazata pe un studiu al consultantului. Benzinariile vechi isi vor pastra brandul, insa si cele vechi care acum se cheama Rompetrol, dar care vor fi modernizate, isi vor schimba denumirea in Litro”, a spus Saduokhas Meralyiev.

In ceea ce priveste Rompetrol Holding, Dinu Patriciu a anuntat ca acesta isi va schimba numele in DP Holding, pentru a evita confuziile cu Grupul Rompetrol si isi va mentine sediul in Elvetia. Din nou numitul DP Holding face parte si Adevarul Holding, care are 1.100 de angajati.

Presedintele KazMunaiGaz, actionarul majoritar al grupului Rompetrol, a spus ca doreste sa pastreze activul actual, in conditii de supravietuire in fata crizei. "Nu intentionam sa disponibilizam personalul din productie. Lucrul cel mai important este conducerea si reducerea cheltuielilor, mai ales cele legate de afacerile care nu sunt activitatea principala a grupului”, a adaugat presedintele KMG, Kairgeldy Kabyldin.

The Rompetrol Group (TRG) a facut parte din Rompetrol Holding, pana in august 2007, cand Patriciu a vandut 75% din actiunile TRG catre compania de stat KazMunaiGaz din Kazakhstan. De asemenea, la 26 iunie 2009, Dinu Patriciu a anuntat ca a vandut kazahilor restul de 25% din actiuni. Astfel, Grupul Rompetrol este detinut 100% de KazMunaiGaz.

Omul de afaceri a iesit complet din actionariatul Rompetrol, iar kazahii de la KazMunaiGas se inhama la datorii istorice catre statul roman si la pierderi uriase cu Petromidia, pana zilele acestea supranumita “perla” lui Dinu Patriciu.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.