Business 3 Iulie 2009 12:22
Deficitul bugetar a ajuns dupa primele sase luni din acest an la 2,7% din PIB, potrivit primelor evaluari, sub tinta convenita cu FMI, de 2,73% din PIB, a declarat ministrul finantelor, Gheorghe Pogea.
Deficitul bugetar a ajuns la finalul lui iunie la 14,42 miliarde lei, putin sub tinta convenita cu Fondul Monetar International, de 14,51 miliarde lei, arata datele preliminare. Datele finale privind executia bugetara din primele sase luni vor fi cunoscute de abia in 25 iulie, insa Pogea este de parere ca Romania s-a incadrat "cu mare probabilitate" in tinta de deficit bugetar convenita cu Fondul Monetar International (FMI) pentru finalul primului semestru.

Marti, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice, Gheorghe Gherghina, declara ca deficitul bugetului general consolidat a ajuns la 2,1% din produsul intern brut dupa primele cinci luni ale acestui an, iar datele preliminare pentru iunie arata ca tinta de deficit convenita cu FMI pentru finalul primului semestru nu va fi depasita.

Wall-Street reaminteste ca Romania a convenit cu FMI incadrarea in anumite tinte de deficit bugetar in fiecare trimestru, astfel incat, la finalul lunii decembrie, acesta sa nu depaseasca 24,36 miliarde lei (adica 4,58% din PIB, estimat la 531,25 miliarde lei pentru 2009). Pentru finalul trimestrului II a fost stabilita o tinta de 14,51 miliarde lei (2,73% din PIB), iar pentru trimestru III, de 18,61 miliarde lei (3,5% din PIB).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.