Business 2 Iulie 2009 14:20
Prima cafenea Starbucks din Banat s-a deschis la Timisoara in aripa noua a centrului comercial Iulius Mall, unul dintre cele mai importante centre comerciale din vestul tarii
Noua locatie are o suprafata de 175 metri patrati si este amplasata la parterul Iulius Mall, in aripa noua a centrului comercial. Cafeneaua dispune si de o terasa de 50 metri patrati unde clientii pot savura cafeaua preferata in aer liber.

Starbucks a intrat pe piata din Romania in aprilie 2007, prin inaugurarea primei cafenele din Europa Centrala si de Est la Bucuresti, ca rezultat al unui joint venture dintre Starbucks Coffee Company (NASDAQ:SBUX) si partenerul sau european Marinopoulos Group. In prezent, compania opereaza sapte cafenele pe piata din Romania, dintre care cinci in Bucuresti (Plaza Romania, Bucuresti Mall, Baneasa Shopping City, Liberty Center, America House Center), o cafenea in Cluj-Napoca (Iulius Mall) si o cafenea in Timisoara (Iulius Mall).

Incepand cu 1971, Starbucks Coffee Company s-a dedicat achizitiei etice si prajirii cafelei arabica de cea mai inalta calitate din intreaga lume. Astazi, avand cafenele in jurul globului, Starbucks este liderul mondial in prajirea cafelei si vanzarea cu amanuntul.

Marinopoulos Group este unul dintre cele mai mari grupuri comerciale, industriale si de retail din Grecia, reprezentand Carrefour Marinopoulos S.A. (o companie cu capital mixt infiintata impreuna cu Carrefour), Sephora Marinopoulos S.A. (o companie cu capital mixt infiintata impreuna cu LVMH), precum si GAP, Grand Optical, Marks & Spencer, DIA si FNAC. Marinopoulos Group este o companie activa si in sectorul industrial, prin intermediul FAMAR S.A., una dintre cele mai mari companii europene de produse farmaceutice si cosmetice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.