Indicele care masoara increderea in economia romaneasca a urcat, in iunie, cu 1,2 puncte fata de luna precedenta, mai lent decat media din Uniunea Europeana, unde increderea in economie a crescut, in medie, cu 3,2 puncte.
Creste increderea in economia romaneasca, insa cu pasi lenti Astfel, in iunie, indicele a urcat in Romania pana la 66,8 puncte, fiind mai mic decat pe ansamblul UE, unde sentimentul increderii in economie a ajuns in mai la 71,1 puncte. Aceasta este a treia luna la rand de revenire a increderii in economie la nivel comunitar, informeaza NewsIn.

In Romania indicele increderii in constructii s-a diminuat cu 2 puncte, iar cel in comert a scazut cu un punct. Increderea in industrie si in servicii a stagnat, in timp ce in consum indicele a urcat cu 3 puncte fata de luna anterioara.

La nivelul UE, indicele de incredere in economie (Economic Sentiment Indicator - ESI) a crescut, ca urmare a revenirii usoare a increderii in patru din cele cinci sectoare luate in considerare (industrie, servicii, consum, comert cu amanuntul). In comert, indicatorul a stagnat la nivelul din luna anterioara.

Statele care si-au manifestat cel mai mare grad de incredere in economie au fost Suedia (85 puncte), Danemarca (81,9 puncte) si Polonia
(81,6 puncte).


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.