Managerii firmelor romanesti estimeaza ca activitatea din industrie, constructii si servicii va scadea moderat in perioada iunie - august, in timp ce comertul va avea o tendinta de stabilitate, insa numarul angajatilor s-ar putea reduce in toate domeniile, potrivit datelor publicate de INS.
Astfel, directorii firmelor din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o scadere moderata a volumului productiei (sold conjunctural -10%), potrivit anchetei de conjunctura publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Numarul de salariati ar putea scadea pe total industrie prelucratoare (sold conjunctural -21%), chiar mai accentuat in cazul intreprinderilor cu pana la 50 de salariati (sold conjunctural -25%). Cele mai afectate domenii ar putea fi metalurgia, fabricarea substantelor si a produselor chimice si fabricarea mobilei, fabricarea de masini, utilaje si echipamente (solduri conjuncturale -70%, -39% si respectiv -38%).

Pentru preturile produselor industriale managerii prognozeaza, in continuare, o tendinta de stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural 1%).

Activitatea din constructii, potrivit estimarilor din luna iunie, ar putea inregistra, in urmatoarele trei luni, o tendinta de scadere moderata a volumului productiei (sold conjunctural -6%), coroborata cu o scadere moderata a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural -10%).


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.