Proiectul de lege a turismului prevede stabilirea unei taxe hoteliere unice la nivel national de 2% din valoarea neta a unei nopti de cazare sau a primei nopti din sejur in cazul pachetelor turistice, in prezent aceasta taxa putand varia intre 0,5-5% si in functie de clasificarea unitatii de cazare.
"Taxa hoteliera este stabilita la nivel unic national de 2% din valoarea neta a unei nopti de cazare sau a primei nopti din sejur in cazul pachetelor turistice. Consiliile locale pot evalua si aproba reducerea taxei hoteliere de la nivelul unic national de 2% pana la minim 1%, in functie de interesul sustinerii si promovarii ofertei locale", se arata in proiectul de act normativ.

In prezent, in conformitate cu articolul 279 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, taxa hoteliera este stabilita de autoritatile locale, si poate varia intre 0,5 si 5% si in functie de clasificarea unitatii de cazare.

Consiliile locale au stabilit, spre exemplu, in Capitala, ca taxa hoteliera va fi si in 2010 tot 3% din valoarea unui nopti de cazare. Pe litoral insa autoritatile locale au decis in aprilie ca din 2010, taxa hoteliera sa varieze intre 3,5% pentru unitatile de cazare de o stea si 5% pentru hotelurile de patru si cinci stele.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.