Omul de afaceri Dinu Patriciu a anuntat la finele saptamanii trecute ca a vandut participatia de 25% din capitalul The Rompetrol Group catre compania KazMunaiGaz, care a ajuns astfel sa controleze in intregime grupul petrolier.
UPDATE: Un nou director general executiv va fi numit in fruntea Grupului Rompetrol. Detalii aici.

Dinu Patriciu a declarat ca decizia de vanzare a participatiei detinute face parte dintr-o strategie de business mai larga. “Intentionez in continuare sa imi concentrez eforturile in trei sectoare principale: piata imobiliara europeana, mass media, si un numar de alte proiecte importante din zona sectorului energetic. Mediul actual economic si financiar global ofera oportunitati exceptionale pentru investitori cu lichiditati majore iar eu sunt implicat activ in dezvoltarea unui numar de proiecte noi care necesita un nivel maxim de timp si atentie din partea mea”, a explicat omul de afaceri, potrivit Wall-Street.

Conform estimarilor ZF, valoarea totala a participatiei in cadrul Rompetrol Group ar trebui sa se ridice la 75 milioane euro.

KazMunaiGaz, care ramane cel mai mare investitor strain in Romania, va continua sa implementeze proiecte de investitii pentru programul de reconstructie a rafinariei Petromidia, utilizarea terminalului portuar Midia si sa extinda retea de benzinarii Rompetrol. “Achizitia ultimelor 25% din TRG corespunde strategiei KMG pentru dezvoltare a activelor straine”, a declarat Kayrgeldy Kabyldin, presedintele KazMunaigaz.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.