Aproape 15% dintre salariatii din industria alimentara vor fi disponibilizati din cauza crizei financiare, a estimat presedintele Federatiei Sindicale din Industria Alimentara, Dragos Frumosu
"Exista societati comerciale care ti-au inchis activitatea si foarte multe societati care au facut reduceri de personal. Din numarul salariatilor din aceasta industrie, 180.000, pana in prezent, 5-6 % au fost disponibilizati. Preconizez ca 10-15% din salariati vor fi disponibilizati din cauza crizei financiare”, a declarat Dragos Frumosu.

Acesta a precizat ca, din punctul sau de vedere, cei care si-au inchis activitatea, sau se afla in curs de suspendare a activitatii, sunt cu precadere companii multinationale care isi muta activitatea din Romania in Bulgaria.

”Motivul nu este legat de infrastructura, ci din cauza fiscalitatii foarte mari din Romania. Fiscalitatea ar trebui relaxata pentru a crea o situatie mai buna din acest punct de vedere”, a explicat Frumosu.

In ceea ce priveste evolutia pretului la alimente, presedintele FSIA a spus ca niciun producator nu are intentia sa creasca preturile. ”Nu cred ca vor exista mariri de preturi, pentru ca toata lumea este constienta ca puterea de cumparare este scazuta si atunci orice crestere de preturi, mai ales la alimente, duce la vanzari mai mici. Vom incerca sa facem presiuni pentru reducerea TVA-ului la produsele agricole cu 5%. Impreuna cu patronatele, vom face tot ce putem sa demonstram ca reducerea TVA-ului va conduce, in primul rand, la o asezare a preturilor si, nu in ultimul rand, la eliminarea intr-un procent mare a evaziunii fiscale. Este foarte importat atat pentru bugetul Romaniei, cat si pentru populatie”, a conchis acesta.

Topul sectoarelor de activitate cu cele mai multe falimente


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.