Videanu vrea sa actioneze printr-o ordonanta careia nu-i poate explica urgenta. Primii care i-au demontat proiectul lui Videanu au fost furnizorii privati de energie. Ei se tem de concurenta neloiala din partea statului.
Ministerul Economiei a debutat cu stangul in campania de promovare a restructurarii sectorului energetic, proiect lansat in dezbatere publica saptamana trecuta. In primul rand, ministrul de resort, Adriean Videanu, a anuntat ieri ca restructurarea va fi aprobata de Executiv in forma unei Ordonante de Urgenta, nu a unei Hotarari de Guvern, insa nu a reusit sa motiveze caracterul de urgenta al acestui demers.

In acest fel, ministrul este in pericol de a repeta o anomalie legislativa „patentata“ toamna trecuta de Guvernul Tariceanu, care aprobase o Ordonanta de Urgenta imposibil de aplicat.

Fostul Executiv adoptase, tot prin Ordonanta de Urgenta, infiintarea unei companii integrate energetice, care ingloba Electrica, Hidroelectrica si complexurile energetice Turceni si Rovinari. Acel normativ nu a putut fi insa aplicat, in lipsa avizului Consiliului Concurentei. Motivul pentru care Videanu merge pe varianta Ordonantei de Urgenta ar putea fi faptul ca un astfel de act normativ este mult mai dificil de atacat in instanta decat Hotararea de Guvern.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.