Autoritatile americane ar putea fi dispuse sa ajunga la un acord intr-un proces inaintat celei mai mari banci elvetiene, UBS, dupa ce Statele Unite si Elvetia au incheiat un tratat de dubla taxare, saptamana trecuta, a anuntat presedintele elvetian, citat de Reuters.
Guvernul american a dat in judecata UBS, cel mai mare grup de gestionare a averilor, dupa active, pentru a obtine numele a mii de clienti americani ce si-au depozitat banii in conturi secrete din Elvetia, incalcand legile fiscale din Statele Unite, conform NewsIn.

"Am incheiat un tratat de dubla taxare fara compromisuri si exista activitati de background in cazu UBS", a declarat Hans-Rudolf Merz, citat de publicatia Sonntags Zeitung.

Noul tratat de dubla taxare a fost un pas important pentru scoaterea Elvetiei de pe lista paradisurilor fiscale.

Merz a repetat ca guvernul elvetian ar putea avea dificultati in ratificarea unor noi acorduri de taxare intr-un posibil referendum, in cazul in care Statele Unite nu renunta la procesul impotriva UBS.

UBS, ce pierde clienti din cauza publicitatii negative, se confrunta cu procesul civil si sustine ca, in cazul in care ar respecta cerintele Statelor Unite, angajatii ar incalca legile secretului bancar din Elvetia.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.