Federatia Sindicala a Hidroelectrica, "Hidrosind", va da in judecata compania, acuzand numiri politice ale directorilor de sucursala ai Hidroelectrica si faptul ca producatorul de electricitate a incalcat contractul colectiv de munca, a declarat Ilie Rosu.
"Saptamana viitoare vom da in judecata Hidroelectrica, pentru ca au incalcat contractul colectiv de munca si au numit pe criterii politice directorii de sucursala ai Hidroelectrica, la Oradea, Bistria, Sibiu, Slatina, in urma cu o luna. Or, acestia trebuiau angajati prin concurs", a spus presedintele comisiei de strategie a Hidrosind, Ilie Rosu, citat de NewsIn.

El a precizat ca in prezent sindicatele nici nu mai stiu cate sucursale are Hidroelectrica. "Erau 12, acum nu mai stiu cate sunt. Consiliul de Administratie al companiei a decis desfiintarea sucursalelor Sibiu si Caransebes si a aparut sucursala de la Oradea", a afirmat Rosu.

De asemenea, acesta a mai spus ca cele doua companii rezultate in urma restructurarii sectorului energetic nu vor avea nicio sansa sa fie infiintate, "pentru ca este un proiect absurd".

Sindicatul Hidroelectrica a mai anuntat ca va organiza mitinguri si posibil greve impotriva restructurarii sectorului energetic, pentru care vor strange semnaturi de saptamana viitoare.

"Noi cerem reactualizarea strategiei energetice. Trebuie stabilite clar directiile in care se doreste ca Romania sa mearga. Se ascunde ceva cu aceasta strategie energetica. A mai ramas ceva de furat in tara asta: hidrocentralele. Ţinta ramane Hidroelectrica, activele hidrocentralelor sunt mult subevaluate, probabil se doreste instrainarea lor. Ar trebui stabilite exact resursele pe care ne putem baza, exista diferente intre centrale, dar si intre producatori pe diferit surse. Apoi, nu poti spune ca instalezi centrale nucleare si sa spui ca minerii vor avea tot atat de munca", a spus Ilie Rosu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.