Piata locala de antidepresive a crescut cu 6,4%, in volum, in primul trimestru al anului, conform datelor furnizate de Cegedim, companie de analiza si studii de piata specializata in industria farmaceutica.
In aceeasi perioada, piata de antidepresive a scazut in valoare cu 12,3%. “Faptul ca in trimestrul I piata antidepresivelor a crescut in volum poate fi pus intr-o oarecare masura pe seama dificultatilor generate de criza, iar faptul ca a scazut ca valoare - pe seama dificultatilor specifice din piata si a scaderii puterii de cumparare”, a declarat, pentru Wall-Street, Petru Craciun, directorul general al Cegedim Romania.

Producatorul danez Lundbeck detine pozitia intai in topul vanzarilor de antidepresive in primele trei luni ale anului. Compania a vandut Cipralex, medicament care combate depresia, in valoare de 893.000 euro, in crestere cu 14,5% fata de T1 din 2008.

Servier ocupa locul secund in topul vanzarilor de antidepresive, compania raportand vanzari in valoare de 845.000 euro pentru cele trei produse Coaxil, Stimuloton si Velaxin.

Locul al treilea este ocupat de Wyeth, cu vanzari in valoare de 664.000 euro pentru antidepresivul Efectin.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.