Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat la Realitatea FM ca firma Marine Resources Exploration International SRL, careia i s-au concesionat anul trecut 9.000 de km patrati in Marea Neagra, are cateva zeci de angajati si ca investitiile in Marea Neagra presupun riscuri si costuri.
"Firma din Romania are cateva zeci de angajati si lucreaza cu foarte multi subcontractori. Pana acum, au fost organizate sase expeditii de cercetare cu vase specializate si au fost prelevate mii de probe care apoi au fost analizate in diverse universitati si institute de cercetare din lume, iar firma apartine Rompetrol Holding – a nu se face confuzia cu The Rompetrol Group - este o firma 100% detinuta de mine si care are o statura financiara cu foarte multe zerouri. Peste doua miliarde de dolari", a declarat Dinu Patriciu, la postul de radio Realitatea FM.
El a mai spus ca licenta este perfect publica si ca a fost castigata intr-o licitatie.

"Exista un potential din punct de vedere al energiei alternative, insa fiind inca in explorare nu putem sa vorbim despre beneficii, as putea vorbi cel mult despre riscuri si costuri. Pana acum, am cheltuit in ultimul an peste 20 milioane de dolari, iar la acest proiect lucreaza sute de oameni din institute de cercetare, institute tehnologice. Deocamdata trebuie sa aflam daca acest proiect este viabil economic. Pana atunci, nu se poate face o estimare cantitativa a resurselor si nu putem stabili viabilitatea proiectului", a precizat Patriciu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.