Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a decis ca gazele naturale sa se ieftineasca cu 5% de la 1 iulie, atat pentru populatie, cat si pentru consumatorii industriali, a declarat marti presedintele ANRE, Petru Lificiu.
In primele cinci luni ale anului 2009, consumul de gaze a scazut cu 19,58% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2008, iar productia interna de gaze nu depaseste necesarul de consum.

Totodata, Petru Lificiu a declarat luni, pentru NewsIn, ca pretul energiei electrice livrate populatiei ramane neschimbat de la 1 iulie.

Ultima modificare de pret la gazele naturale a avut loc la inceputul lunii mai, cand Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a decis ca pretul gazelor livrate populatiei sa scada cu 3%.

Premierul Emil Boc a declarat la 20 mai ca incepand cu 1 iulie pretul gazelor naturale se va reduce cu inca 5 procente, potrivit informarii facute de presedintele ANRE in cadrul reuniunii Executivului, dupa reducerea cu 3% operata la 1 mai.

ANRE se afla in subordinea directa a Guvernului si are misiunea de a crea si aplica sistemul de reglementari necesar functionarii sectorului energiei si pietelor de energie electrica, energie termica si gaze naturale in conditii de eficienta, concurenta, transparenta si protectie a consumatorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.