Deficitul de cont curent al Romaniei se va situa la 5% din PIB in 2009, si nu la 8%, cat fusese estimat anterior, conform prognozei publicate de analistii de la Bank of America Securities-Merrill Lynch.
Pentru 2010, analistii mizeaza pe un deficit de cont curent de 4,1% din PIB, compartiv cu 6,5%, cat fusese anuntat anterior.

Analistii bancii au mentinut celelalte estimari. Astfel, economia Romaniei va scadea "in mod abrupt" in 2009 si 2010, cand s-ar comprima cu 6,4%, respectiv cu 2,5%, si ca urmare a ajustarii fiscale stabilite prin acordul de finantare cu FMI.

Acestia considera ca inflatia va depasi si in acest an tinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) - de 3,5% plus/minus 1 punct procentual -, ca urmare a presiunilor inflationiste mari si a deprecierii leului.

Astfel, analistii Bank of America Securities (BAS) si Merrill Lynch anticipeaza ca inflatia din Romania ar putea ajunge la 5,2% in 2009, respectiv la 4% in 2010, in conditiile in care la finalul lui 2008 s-a situat la 6,3%.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.