Rompetrol Rafinare, companie membra a Grupului Rompetrol, investeste doua milioane dolari in logistica, pentru a vinde benzina cu un continut de 4% bioetanol, de la 1 iulie, potrivit datelor transmise de companie
"Pentru inceput, biocomponentii folositi de Rompetrol vor fi importati. In acest sens, compania a realizat multiple investitii in logistica (de exemplu, in unitati de stocare), in valoare de aproximativ doua milioane dolari", se arata in datele transmise de companie.

Necesarul de biocomponent al Rompetrol Rafinare este de aproximativ 15.000 de tone anual, mai spun reprezentantii companiei.

Potrivit HG 456/2007, operatorii economici au obligatia de a introduce pe piata, incepand cu data de 1 iulie 2009, numai benzina cu un continut de biocarburant de minimum 4% in volum.

Rompetrol detine in Romania peste 450 de benzinarii si sapte depozite de carburanti.

Compania de stat din Kazakhstan, KazMunaiGaz, a achizitionat in august 2007 o participatie de 75% din actiunile The Rompetrol Group.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.