Visa Europe si bancile sale membre din Romania propun o serie de masuri pentru reducerea economiei subterane prin intermediul sistemelor de plata electronice, se arata intr-un comunicat publicat de Visa
Astfel, printre masurile evidentiate se numara platile care depasesc un anumit nivel catre persoanele cu profesii liberale sa se faca prin plata electronica, luand ca exemplu Italia, urmand sa discute nivelul limita cu Ministerul de Finante, potrivit NewsIn.

O alta masura este imbunatatirea si asigurarea aplicari legii numarul 250/2003, care prevede ca toti comerciantii cu cifre de afaceri de peste 100.000 de euro trebuie sa accepte plata cu cardul, iar Visa si bancile membre propun ajustarea limitei la 300.000 lei.

Totodata, reprezentantii Visa propun reducerea taxei pe valoare adaugata (TVA) la plata cu cardul pentru o perioada determinata de timp (1-2 ani).


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.