Romania va inregistra una dintre cele mai mici rate de angajare din Europa, in trimestrul al treilea, avand o previziune neta de angajare de -7%. Romania se situeaza aproape la acelasi nivel cu Irlanda si Grecia si sub nivelul Spaniei (-5%), Marii Britanii (-4%) si Italiei (-3%), arata studiul Perspectivele Angajarii de Forta de Munca, realizat de Manpower, cea mai mare companie de leasing de personal din lume.
Previziunea neta de angajare masoara diferenta dintre procentul angajatorilor care estimeaza o crestere a volumului angajarilor si procentul angajatorilor care intentioneaza sa reduca volumul angajarilor.

La polul opus se situeaza tari precum Norvegia, cu o preziune neta de angajare de 15%, sau Polonia (+9%).

Romania inregistreaza cel mai abrupt declin privind angajarile, in scadere cu 33% fata de primele trei luni ale anului trecut.

Rezultatele anuntate de studiul Manpower indica o continuare a contractiei pietei fortei de munca, atat la nivel national, cat si la nivel mondial. In timp ce in primele patru trimestre de la lansarea studiului in tara noastra s-au inregistrat consecutiv valori solide si in crestere ale previziunii, situatia pentru ultimele doua trimestre analizate este mai putin optimista”, spune Camelia Stanculescu, director general al Manpower Romania, reprezentanta locala a Manpower.

La nivel national, din ce in ce mai putini romani isi vor gasi o slujba, in conditiile in care angajatorii din sapte sectoare de activitate din cele 10 analizate anunta previziuni negative privind intentiile de angajare pentru trimestrul urmator. Astfel, aproape doua treimi dintre angajatori (64%) isi mentin constant numarul personalului, in timp ce 14% dintre acestia estimeaza ca vor creste volumul angajarilor in trimestrul al treilea. Totodata, analiza citata arata ca 21% dintre angajatori previzioneaza o scadere a activitatii de angajare.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.