Business 9 Iunie 2009 10:29
Produsul intern brut (PIB) al Romaniei a scazut in trimestrul I al acestui an cu 6,2% fata de perioada similara din 2008, arata datele publicate de Institutul National de Statistica (INS), institutie ce a revizuit datele initiale, ce indicau o contractie de 6,4%.
Produsul intern brut (PIB) al Romaniei a scazut in primul trimestru al acestui an cu 6,2% fata de perioada similara din 2008, arata datele publicate marti de Institutul National de Statistica (INS), institutie ce a revizuit datele initiale, ce indicau o contractie de 6,4%.

Astfel, INS estimeaza ca produsul intern brut a fost de 96,521 miliarde lei (22,6 miliarde euro) in primul trimestru, in serie bruta (date neajustate sezonier). In date ajustate sezonier, PIB-ul Romaniei a fost de 128,73 miliarde lei in primul trimestru, in scadere in termeni reali cu 4,6% fata de ultimul trimestru din 2008, potrivit NewsIn.

In raportarea "semnal", din 15 mai, INS estima la doar 2,6% contractia PIB fata de ultimul trimestru din 2008, in date ajustate sezonier.

Datele privind comparatia cu trimestrul patru al anului trecut sunt ajustate sezonier, in timp ce la comparatia cu primele trei luni din 2008, Statistica a folosit date neajustate.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.