Business 9 Iunie 2009 22:03
Administratorul judiciar al Plafar, Assistance Insolv SPRL, va solicita prelungirea perioadei de insolventa in care se afla in prezent Plafar, pentru a intocmi un plan de reorganizare care sa redreseze societatea.
"Pe 15 iunie avem primul termen de judecata, unde vom cere judecatorului sindic (n.r. cel care judeca dosarele firmelor aflate in insolventa) acordarea unui nou termen de judecata, in vederea prelungirii perioadei de insolventa. Suntem in perioada de administrare si vom depune toate eforturile in vederea intocmirii unui plan de reorganizare, pentru a salva Plafar", a declarat Nicoleta Munteanu, practicianul coordonator al Assistance Insolv SPRL, citat de NewsIn.

Potrivit acesteia, perioada de observatie poate dura atata timp cat administratorul judiciar are nevoie pentru a intocmi raportul privind cauzele si imprejurarile insolventei, precum si persoanele vinovate pentru faptul ca societatea a intrat in insolventa.

"Insolventa nu inseamna faliment. Vom lupta pentru ca Plafar sa nu intre in faliment. Perioada de insolventa iti da posibilitatea de a salva o companie printr-un plan de reorganizare, pe cand falimentul permite valorificarea activelor companiei, in vederea acoperirii tuturor datoriilor societatii si radierea acesteia", a mai declarat Munteanu.

Decizia de declansare a procedurii insolventei a fost luata de catre Consiliul de Administratie al societatii in data de 29 ianuarie 2009. Tribunalul Bucuresti a admis deschiderea procedurii de insolventa in data de 16 martie 2009 si a desemnat ca administrator judiciar Assistance Insolv SPRL.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.