Business 5 Iunie 2009 23:42
Orasul Viena conduce detasat in ceea ce priveste standardul de viata, cu 90,8 puncte, urmata de Praga cu 78,4 si Ljubljana cu 63.6, potrivit unui studiu Roland Berger, care analizeaza capitalele din Europa Centrala si de Est.
Aceste punctaje au fost calculate pe baza indexului Big Mac, chiriile medii, indexul de siguranta Mercer si proportia spatiilor verzi si zonelor de agrement.

In Viena un muncitor trebuie sa lucreze in medie 16 minute pentru a-si putea cumpara un Big Mac, mai putin decat in Moscova (25 de minute) si Ljubljana (35).

Bucurestiul se afla pe ultimul loc dupa acest criteriu, unde un muncitor trebuie sa lucreze aproape o ora pentru acelasi Big Mac. In ceea ce priveste chiriile lunare, Ljubljana conduce in fata Vienei si Pragai.

Viena este cel mai sigur oras din regiune, urmat de Ljubljana si Praga, titlul de cel mai verde oras din Europa Centrala si de Est revenind Kievului.

Compania de consultanta Roland Berger Strategy Consultants a acordat punctaje pentru 10 capitale central si est europene in functie de aceste criterii, luand pulsul oraselor din regiune.

In fruntea clasamentului este Viena, cu 89,9 puncte dintr-un maxim de 100, urmata de Praga (70,8) si Budapesta (52,3). Ljubljana (39,6), Moscova (34,0), Varsovia (30,0) si Bratislava (23,4) compun mijlocul clasamentului iar, Bucuresti (13,7), Kiev (13,5) si Zagreb (10,0) ocupa ultimele locuri.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.