Business 5 Iunie 2009 18:39
Grupul financiar olandez ING NV va inchide operatiunile detinute in 10 din cele 48 de state unde actioneaza si va vinde intre 10 si 15 afaceri in urmatorii 3-5 ani, a declarat directorul executiv al companiei, Jan Hommen.
ING inchide afacerile din 10 tari Intr-o prezentare pentru o conferinta din Frankfurt, publicata si pe pagina de Internet a grupului, Hommen a confirmat, de asemenea, ca ING planuieste sa stranga intre 6 si 8 miliarde euro prin vanzarea de active, scrie NewsIn.

Grupul a anuntat recent ca isi va consolida afacerile din sectorul de retail bancar din Romania, dupa ce a facut intr-un trimestru profit cat tot anul trecut.

Cu mai putine credite acordate, ING Bank Romania vrea un profit mai mare cu 10% in 2009.

ING Groep NV a raportat pierderi de 793 milioane euro in primul trimestru, din cauza deprecierilor de active si provizioanelor pentru imprumuturi neperformante. In aceeasi perioada din 2008, grupul a inregistrat un profit de 1,54 miliarde euro.

Grupul, care activeaza pe piata din 1743, vrea sa stranga 8 miliarde euro din vanzarea de active, pentru marirea capitalului. De asemenea, grupul renunta la 7.000 de angajati, in incercarea de a reduce costurile operationale cu un miliard de euro.

ING a primit 10 miliarde euro in octombrie 2008 din partea guvernului olandez. Grupul a disponibilizat pana acum mai mult de jumatate din cele 7.000 de locuri de munca pe care vrea sa le elimine, in incercarea de a reduce costurile operationale cu un miliard euro, in 2009.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.