Business 4 Iunie 2009 18:00
Romania a avut in primul trimestru din acest an a cincea scadere a produsului intern brut din Uniunea Europeana, de 6,4% fata de trimestrul similar din 2008, acelasi ritm de contractie economica fiind inregistrat si de Suedia, potrivit datelor publicate de Eurostat.
La nivelul blocului comunitar, economia a scazut cu 4,5% in primele trei luni din 2009, in timp ce in zona euro produsul intern brut s-a contractat cu 4,8%, potrivit datelor estimative ale biroului european de statistica.

Polonia si Cipru au fost singurele dintre statele membre care au raportat date catre Eurostat ce au inregistrat cresteri ale PIB in intervalul ianuarie-martie 2009, de 1,9%, respectiv 1,6% fata de aceeasi perioada din 2008, potrivit NewsIn.

In primul trimestru, cele mai semnificative diminuari ale economiei au avut loc in Letonia (-18,6%), Estonia (-15,6%), Lituania (-11,8%) si Germania (-6,9%) fata de intervalul similar din 2008.

Fata de trimestrul anterior, economia Romaniei s-a comprimat cu 2,6%, a opta scadere din UE, peste media de la nivelul blocului comunitar, de 2,4%, si mai mare decat contractia de la nivelul zonei euro, de 2,5%.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.