Business 4 Iunie 2009 12:56
Petrom a inceput constructia efectiva a centralei electrice pe gaze de la Brazi, cu o putere instalata de 860MW, pentru care vor fi investiti circa 500 milioane euro, potrivit unui comunicat emis de Petrom
Acesta este cel mai mare proiect privat de generare de electricitate din Romania, iar lucrarile pregatitoare au fost demarate inca din 2008.

Petrom va incepe furnizarea in sistemul energetic national in a doua parte a anului 2011

"Petrom a luat decizia construirii centralei de la Brazi in 2007, avand in vedere contextul din Romania: capacitati de generare invechite, care necesita investitii semnificative pentru a fi inlocuite cu altele mai putin poluante, cu emisii de carbon mult reduse, costurile ridicate pe care le presupune respectarea standardelor de mediu ale UE, dar si estimarea cresterii cererii de energie (circa 18% pentru perioada 2007 – 2015)", se arata in comunicatul companiei.

Un consortiu format din General Electric (USA) si Metka (Grecia) va construi si livra la cheie centrala electrica, termenul de livrare fiind septembrie 2011.

Finantarea proiectului este asigurata atat din surse interne cat si prin doua credite corporative negarantate semnate cu BEI si BERD, fiecare in valoare de 200 milioane de euro.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.