Business 2 Iunie 2009 11:39
Rata locurilor de munca neocupate a scazut in perioada ianuarie-martie cu 0,26 puncte procentuale fata de trimestrul anterior, pana la 1,27%, sanatatea, asistenta sociala si administratia publica fiind sectoarele cele mai neatractive pentru forta de munca, a anuntat Institutul National de Statistica (INS).
Fata de acelasi trimestru din 2008, rata locurilor de munca vacante a scazut, in primele trei luni din acest an, cu 0,87 puncte procentuale, potrivit datelor transmise de INS.

Cea mai mare cerere de forta de munca s-a inregistrat in activitatile de sanatate si asistenta sociala, cu o rata a locurilor de munca neocupate de 4,74%, precum si in administratia publica (4,03%).

In schimb, sectorul extractiv (0,06%), comertul cu ridicata si cu amanuntul (0,27%) si tranzactiile imobiliare (0,30%) inregistrau cele mai mici rate de neocupare.

Cele mai multe posturi vacante au fost in regiunea Bucuresti-Ilfov, unde s-a inregistrat o rata de 1,94% de locuri de munca disponibile, urmata de regiunea Nord-Est (sase judete din Moldova), cu 1,60%.

La polul opus au fost regiunile Nord-Vest, cu 0,69%, si Sud-Est (Dobrogea si patru judete din Moldova si Muntenia), cu 0,80%, care au raportat cele mai scazute valori ale acestui indicator.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.