Business 21 Mai 2009 16:23
Mai mult de 1.000 de firme italiene sunt interesate de piata romaneasca, a spus Mario Iaccarino, directorul Institutului Italian de Comert Exterior (ICE) de la Bucuresti.
Capitalul italian in Romania este prezent la toate nivelurile, intreprinderi mici si mijlocii, intreprinderi de talie medie sau mare, corporatii, incidenta asupra locurilor de munca create fiind estimata la peste 800.000 de angajari directe si indirecte”, spune Mario Iaccarino, director ICE Bucuresti.

Interesul tot mai puternic manifestat de companiile italiene fata de piata romaneasca, coroborat cu numarul mare de companii italiene prezente aici, face ca activitatea biroului ICE sa creasca considerabil in fiecare an. „In anul 2008 am oferit societatilor din Italia un numar de 617 servicii distincte. Acestea se refera fie la analize de piata, fie la cautarea posibililor colaboratori locali sau cereri specializate despre licitatii si oportunitati de afaceri, ori oferirea de asistenta specializata in domeniul comercial sau juridic. Vorbim astfel de un total de peste 1000 de societati italiene interesate de piata romaneasca”, declara Mario Iaccarino.

El afirma ca PIB-ul Romaniei a crescut cu valori intre 5 si 9 procente in ultimii 6 ani si in consecinta au existat si cresteri salariale. „Astfel, nivelul consumului privat a crescut de la an la an, mai ales in sectoarele care reprezinta si obiectul “promotional” al Festivalului Italian: imbracaminte, mobila sau sectorul agroalimentar. In prezent, aceste sectoare inregistreaza incetiniri din cauza crizei economice internationale, care a determinat si o diminuare a puterii de cumparare si implicit a cererii de bunuri de consum. De la inceputul lui 2010 estimam insa o refacere economica de care ar trebui sa beneficieze toate sectoarele productive care in 2009 au inregistrat incetiniri”, spune Mario Iaccarino.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.